Hertel

‘Target Zero’
Global Hertel Safety Programme

Opdrachtgever
Hertel is een vooraanstaande, internationale, multi-disciplinaire dienstverlener in de industrie en biedt haar haar klanten ‘Asset Lifecycle Support’ middels steigerbouw, isolatie en corrosiebescherming. Hertel werkt met meer dan 10.000 medewerkers wereldwijd voor haar opdrachtgevers in sectoren als Oil & Gas, Process en Energy. Regio’s waarin Hertel acteert zijn Europa, Midden-Oosten, Caspian, Azië en Australië. Veilig en verantwoordelijk werken is als kernwaarde voor Hertel van groot belang. Strategia heeft samen met de corporate afdeling HSE (Health, Safety, Environment), topmanagement en de operatie gewerkt aan een ambitieus HSE-programma.

Uitdaging
Ondanks alle veranderingen die Hertel doormaakte in de periode van herstructurering, bleef de aandacht voor HSE company value nr 1 en een absolute prioriteit. Niet alleen voor Hertel was ‘zero harm to people and environment’ haar absolute doel, ook Hertel’s opdrachtgevers in sectoren als Industrie, Energie en Maritiem & Offshore onderschreven deze missie. Om deze visie realiteit te laten worden lag er een flinke uitdaging om dit wereldwijd, in alle regio’s waar Hertel actief was, in de ‘hearts & minds’ van haar zeer diverse populatie van medewerkers te krijgen.

Aanpak
Samen met de HSE-afdeling werd het concept bedacht van ‘Target Zero’. Met de veeleisende opdrachtgevers van Hertel in gedachte en rekening houdend met een grote diversiteit van medewerkers, talen, werkomstandigheden en culturen is gewerkt aan een uitgebreid instrumentarium. Het vooruitstrevende HSE-programma werd in alle regio’s van Hertel, van Europa tot Azië en Australië uitgerold. Strategia ontwikkelde samen met de HSE-afdeling een zeer uitgebreid instrumentarium vanaf een Group Policy, HSE Management Framework tot een uitgebreide HSE-toolkit toepasbaar voor alle regio’s in het bedrijf. Zo werden tools als ‘life saving rules’, ‘time out’ programma, ‘hearts & minds’ programma, LMRA’s, Site Safe visits en een Leadership Programma ontwikkeld en geïmplementeerd. Veel aandacht voor communicatie en integratie van doelen en rapportages in de reguliere business processen zorgden voor sterke inbedding in de organisatie.

Resultaten
Hertel heeft dankzij haar ‘Target Zero’ programma een benchmark bereikt op het gebied van veilig werken. Diverse onderscheidingen van o.a. de ROSPA en van haar opdrachtgevers stimuleren de medewerkers en het management om voortdurend te excelleren op het gebied van veiligheid. Intern zorgde voortdurende aandacht voor veiligheid via het ‘Hearts and Minds’-programma voor grote betrokkenheid van de medewerkers en steeds betere resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *