Strategy | Reputation| Branding | M&C Management

Realising strategies

cropped-cases-icon-s.png

extra power

Supporting (international) companies with the development and execution of strategy processes and impactful communication programs.
That is what we love to do with our customers.

We support industrial and business-to-business companies with their positioning strategies, marketing programs, brand building, reputation and issue management.
In a complex (VUCA) world that is changing ever faster and in which companies must respond adequately to both opportunities and threats, often under complex conditions. Strategia provides a foothold: with well thought-out plans and – preferably – their implementation as well.

We feel particularly at home in industrial (BtB) sectors, such as manufacturing, metal, energy, building & construction, technical services, technology and logistics.
Within these sectors, we do business with a broad variety of companies: from family businesses and private equity to larger international companies with a global footprint.

Wheel of Wealth: Waardecreatie

Onze adviseurs komen uit het bedrijfsleven en hebben een sterk trackrecord opgebouwd bij het oplossen van complexe vraagstukken rondom mensen en merken. Onze projecten bevinden zich vrijwel altijd op het snijvlak van meerdere disciplines: strategie design en executie, reputatie- en issuemanagement, internationaal management van marketing- en communicatieteams, en HRM.

Onze wereld wordt steeds meer gekenmerkt door Volatility, Uncertainty, Complexity en Ambiguity (VUCA). In deze dynamische omgeving ondersteunt Strategia bedrijven met tijdelijk extra vermogen: we bedenken oplossingen en voeren die desgewenst ook uit. Net als jij zien ook wij namelijk graag de resultaten van ons werk.

Strategie

Bouwen aan een succesvolle strategie

‘Execution First’: bij Strategia geloven we er heilig in. Het succes van een strategie staat of valt immers met de uitvoering ervan. Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen we overtuigende en uitvoerbare strategische programma’s. De kernspelers binnen het bedrijf betrekken we vervolgens vanaf het begin direct bij het strategieproces. Géén overvloed aan PowerPoint-presentaties, maar in korte sprints samen bouwen aan een succesvolle strategie.

Cross

Reputatie

Reputatiemanagement in onzekere tijden

Bij een crisis staat niet alleen de reputatie van de onderneming, maar ook die van het topmanagement op het spel. In samenspraak met bijvoorbeeld Management, HSEQ, Legal, M&C en HR, ontwikkelt Strategia programma’s om snel en adequaat de communicatie te kunnen managen op de momenten dat het erom gaat.

Om goed voorbereid te zijn op het onverwachte, ontwikkelen we via een bewezen stappenplan een concreet plan van aanpak. Bijvoorbeeld communicatieplannen voor veiligheidsprogramma’s, incidenten, overname- en reorganisatieprocessen, en bij het vertrek van topbestuurders.

Cross

Branding

Een sterk merk als basis voor succes

Bij fusies en overnames, herstructureringen of flinke groei: een sterk merk laat zien waar een bedrijf voor staat, zowel op corporate en productniveau als op de arbeidsmarkt. En komt een onderneming in een volgende fase van zijn ontwikkeling? Dan is het wel zo prettig dat het merk zich mee-ontwikkelt.

Strategia heeft een ruime ervaring en expertise bij het ontwikkelen en implementeren van branding- en huisstijltrajecten voor wereldwijd opererende bedrijven. Ons motto, ook hier: ‘First time right’. Op het gebied van branding beschikken we over een sterk trackrecord, met overtuigende cases.

Cross

Marketing & Communicatie Management

Bruggen bouwen: succesvol internationale teams ontwikkelen

Kleine Marketing- & Communicatieteams, die met beperkte middelen maximaal moeten presteren: in veel B2B-ondernemingen is het de dagelijkse praktijk. Het is de kunst om zulke teams, die vaak ook nog een internationale footprint hebben, uit te laten stijgen boven de dagelijkse beslommeringen. Dat vraagt om ervaring, de juiste competenties, en aansluiting bij topmanagement en operatie. Niet voor niets schakelen opdrachtgevers ons regelmatig in als kwartiermaker bij het opzetten van nieuwe M&C-teams en -programma’s.

Cross